Молитва про живих батьках: про батька і матері

У кожної людини сім’я одна. Ми її не вибираємо, як не вибираємо своїх батьків. В Біблії дана чітка заповідь: шанувати своїх батьків. Не просто поважати їх, а почитати. Це означає, що ми повинні не тільки цінувати їх гідності. Ми зобов’язані шанувати їх, не розмірковуючи, чому це потрібно робити.

Позначимо причини, чому діти зобов’язані шанувати батьків, які дали їм життя.

  1. Шанування батьків, молитва до Бога за батьків необхідна, тому що це божественна заповідь.
  2. Молитва про батька і матері обов’язкове, тому що вони старше нас. Євангеліє постійно говорить про це, про підпорядкування молодших авторитету старших. це підпорядкування починається з батьків.
  3. Молитва про живих батьках природна, тому що без них ми не мали б на цьому світі. Кожен день слід молитовно дякувати їх за це.
  4. Кожен день мати і батько дарують нам свою любов, увагу, турботу, ласку. У глибині душі ми усвідомлюємо, що вони готові пожертвувати заради нас власним життям. Тільки за одне це потрібно звертатися до Господа з молитвою про благополуччя найближчих вам людей.
  5. До кого ми біжимо бігом за допомогою, коли нас обдурили чоловік або дружина, зрадили друзі. Всі ті ж мама з татом втішать в горі, розвіють сумніви, допоможуть пережити розчарування. Ніколи не засудять, чи не зрадять, допоможуть знайти сили жити далі.
  6. Молитва дітей про живих батьках – це спосіб увійти в благодать Божу. Відсутність молитви закриває дорогу до пізнання Бога.
  7. Одного разу наші батьки помруть. Тоді ми будемо з любов’ю згадувати про них, думати про добро, яке вони для нас зробили. Краще говорити їм про те, як ми їх любимо за їхнього життя. Інакше після батьківської смерті нас замучать докори совісті.
  8. Неповага, грубість, непослух не турбують нас, якщо ми це робимо самі. Коли з’являються власні діти, ми всі починаємо розуміти. Не будемо чекати появи власних дітей, щоб почати поважати і молитися за батьків живих.

Що потрібно знати про молитву за живих батьків?

Молитва – це спосіб нашого спілкування з Богом. Багато людей не розуміють, що молитися мають право всі, навіть вбивці і насильники. Благодать Божа робить сердечне звернення до Бога можливим, навіть якщо нам здається, що ми цього не гідні.

Якою має бути «справжня молитва» про батьків? вона:

  • чесна
  • правдива
  • щира

Ви не любите батька і не хочете за нього молитися? Усвідомте спочатку цей факт самі, а потім смиренно зверніться до свого ангела-хранителя або архангелу Михаїлу – провідникові всіх небесних сил. Просіть про освіту серця і розуму. Ви будете почуті.

Архангел Михайло – ватажок сил небесних пом’якшити і підбадьорить страждають серце і душу.

Ніколи не кажіть собі, що ваша молитва безплідна, що Бог її не почує. Віддайте право судити Богу, Божій Матері, святим. Вони розберуться краще вас.

Молитви за батьків

Молитва про здоров’я батьків Богоматері

Про Пресвята? Я Де? В, Мати Го? Господа Ви? Шнего, Скоропослу? Шная застій? Пніце всіх, до Тебе? з ве? рою Прибега? чих, молю? Тебе: умоли? Си? На Твого ?, що? Б усли? Шал Він молі? Тву мою ?. При? Зри з висоти? небі? сної і снізойді? до сле? ЗНОМ прошу? нию моєму ?. Відпусти ?, Го? Споди, всі гріхи? роди? телем мої? м, у? ний і Нево? ний. Так? Руй, Го? Споди, їм простіше? Ня Своє? я? ко на землі ?, так і на небесах ?. Подовж? їм століття їх на Долгольов? ток та зміцни? їх в здра? вії і розумі ?. Го? Споди, як Ти лю? Пак Мати Свою? і шануєш Отця? Свого ?. Під і? Ма Отця? і Си? на й Свята? го Ду? ха. Амі? Нь.

Молитва про батька і матері

Го? Споди і Бо? Ж мій Іісу? Се Христе ?! Усли? Ши молі? Тву мою? про роди? Телех мої? х (імена). Так? Руй їм едіноми? Сліе і любо? Вь у всі дні жи? Зни їх. Зміцни? тіла? їх у здра? вії, так послу? жать Тобі? справи? ми ми? лости і Єва? нгельского добра ?. Навчи? мя завжди? б? ти послу? шним роди? тельских сло? ву, хата? ві ма від зможе стати? рія і цибулі? вства в обраще? ванні з ні? ми і не позбав? нас всіх оправда? ня на Стра? шном Суді? Твоє? М. Амі? Нь.

Особливою турботи і постійної щирої молитви вимагають старі батьки. Молитва про старенькій матері повинна стати правилом духовного життя її дітей. У дитинстві діти перебували під невсипущою її турботою, тому любов і увагу дітей природні.

Ті, хто регулярно молитовно думає про батьків, звертає свій погляд на ікони Христа Спасителя. Христос дарує нам силу духу і тіла на несення своїх життєвих обов’язків по відношенню до батьків.

сімейна молитва

Дитяча молитва про батька і матері починається з молитви батьківської. Спільна молитва з маленькими дітьми робить серцевий союз дітей та батьків нерозривним. Любов, підтримувана регулярної спільною молитвою, переносить будь-які життєві випробування.

Така сім’я здатна мужньо пережити втрати, хвороби, довгу невеселу старість. Саме така сім’я є «церквою в мініатюрі». Вона, як радісна річна веселка, свідчить про Його присутності на землі.

Ссылка на основную публикацию